Lokaal Ecologisch Fair

Plankgoed

Unieke houten snij- en serveerplanken in allerlei harde inheemse houtsoorten, afgewerkt met organische olie.

Organisch, lokaal en handmade in Gent

Deze houten snij-/serveerplanken hebben van nature een antibacteriële werking; hout remt de groei van bacteriën en kan bacteriën zelfs uitroeien. Doordat de planken met organische olie worden afgewerkt zijn ze bovendien voorzien van een goede beschermlaag.

Alle PLANKGOED is uniek van vorm en daardoor geen twee keer op dezelfde manier na te maken.

Bij voorkeur is Beuk en Walnoot geschikt voor snijplanken, Kers en Eik eerder als serveerplank. Er staat telkens op het prijsetiket welke soort hout het is.

Meer info zie ook de site: https://www.plankgoed.be/

Karlien Madeleine

Karlien is een gepassioneerd knoper van natuurlijke wandkleedjes en plantenhangers. Naast macramé art is deze Gentse creatieve jongedame ook bedreven in Aquarel en maakt ze prachtige kaartjes.


Mijn werk heeft een subtiele indian touch en is daardoor heel herkenbaar. Het rijke kleurgebruik en de structuur wekken de spirit van Bali, Ibiza of Marokko tot leven. Door 100% gerecycleerd katoen, linnen en onbewerkte bamboe takken te gebruiken, probeer ik de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Elk stuk is handgemaakt in mijn atelier in Gent. De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe ideeën. Volg me op instagram en je zal niks missen!

Naast de verkoopbare collectie, geeft Karlien ook veel workshops, zie hiervoor ook:

www.karlienmadeleine.com


Veronique Cauchie

Veronique woont in Evergem en heeft een prachtig keramiek-atelier.

Niet alleen maakte ze het servies voor in onze koffiehoek, ook verkopen we haar keramiek in de winkel. Dit is slechts een klein stukje van haar collectie. Op vraag kan er heel wat gemaakt/ontworpen worden.

Via haar pagina op facebook kan je heel wat van haar collectie terug vindenMeneertje Teelepel

Soms heb je van die producten die zo mooi zijn dat je ze niet durft te gebruiken... zoals de prachige lepels van Meneertje Teelepel. Ambachtelijk met mes en bijl wordt elke lepel uit een stuk stronk of een tak gesneden, nadien zorgvuldig behandeld met zuivere walnotenolie om een duurzaam leven na te streven en de combinatie met voedsel mogelijk te maken. Na gebruik worden ze zelf nog mooier!

Kom je een kijkje nemen?

Het is een geweldig gevoel om zelf een lepel te kunnen maken en gebruiken uit het hout dat de bomen ons geven, enkel en alleen met jouw handen, een bijl en enkele messen! Het snijden in hout werkt heel rustgevend, ik laat het jullie graag zelf ondervinden. In de loop van de dag gaan we helemaal van stam tot lepel en leer ik jullie de basistechnieken van het veilig werken met mes en bijl. Je hoeft voor deze workshop geen ervaring te hebben met hout, iedereen kan het leren!

https://www.meneertjeteelepel.be/


Ann-Sofie Verbrugge

Ann-Sofie Verbrugge is een Gentse manuele illustrator, gespecialiseerd in kaartjes en kinderboeken.

Ik teken om te herinneren of te verwoorden.

Contacteer me, samen maken we de mooiste dingen.

Ik werk graag samen om verhalen tastbaar te maken, waar ik de illustrator ben. Of dit nu een project is voor kinderen of kwetsbare groepen is,... Het uitbeelden van je verliefd gedrag, je jaarlijks "koestermoment" vastleggen, mijlpalen van jou, je kinderen of je zaak. Ik teken het met zorg, in pen, potlood of met kleur in aquarel of kleurpotloden.

En nooit zuiver zakelijk, altijd een beetje kwetsbaar en heel authentiek.

Fenomenaal artisanaal


Artisanale, kwalitatieve producten die kleinschalig en lokaal zijn gemaakt. Verder ook producten met een duurzame plantaardige basis.

Het assortiment zal vooral rond specifieke feesten worden aangeboden in het Wereld-Atelier.

  • Nieuwjaar, Valentijn, Pasen, Moeder- en Vaderdag, einde schooljaar, ...

Lotika

Voor duurzame bamboe sokken ben je bij Lotika aan het juiste adres. Fijne duurzame sokken met leuke prints waarmee je echt gezien mag worden.

Er zijn maar 2 soorten maten voor de kousen.

  • Vrouwenmaten gaan van 4-7 (dit is tem maat 40)

  • Mannenmaten gaan van 7-11 (dit is tem maat 46)

Daarnaast hebben we nu ook kinderkousen (staat duidelijk op de verpakking)Helen B

‘Our happiness is handmade’

Helen b staat voor Helen Blanchaert- een vrolijke veertiger met een groot creatief talent uit Gent. Helen tekent, ontwerpt en creëert alles wat het dagelijkse leven fijner maakt en in haar universum past.

Jouw glimlach, daar is het helen b om te doen. Of je nu op het werk van een koffie slurpt of met de familie van het ontbijt geniet.

Helen b’s collectie is zoveel mogelijk handgemaakt, altijd met respect voor mens en natuur. Helen zelf volgt alle productieprocessen altijd van dichtbij op.

Tot op vandaag wordt een groot deel van de collectie gemaakt in een sociale werkplaats (Rijhove) waarbij het merk ook zijn steentje bijdraagt tot de sociale economie.

Eerlijk, transparant en vrolijk;
dat is
Helen B.